تجربیات یک خبرنگار انتظامی و حوادث

مبینا آقاخانی
تجربیات یک خبرنگار انتظامی و حوادث

مبینا آقاخانی هستم
خبرنگار انتظامی و حوادث
دانشجوی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی
عکس ها و نوشته هایم در اینجا بماند به یادگار...

۴ مطلب در خرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است


بررسی پرونده ترور شهیدمطهری، نخستین پرونده اطلاعاتی در جمهوری اسلامی شهید استاد مرتضی مطهری سی و نه سال پیش توسط اعضای گروه فرقان به شهادت رسید.
  

به گزارش شهیدخبر،  12اردیبهشت مصادف با ولادت حضرت قائم(عج) روز معلم و سی و نه مین  سالروز ترور شهید حجت الاسلام مرتضی مطهری است، که نگاه مختصری به 60 سال زندگی پربار این مرد اندیشه و عمل که از بزرگان انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران است، خواهیم داشت.


قبل از پیروزی انقلاب اسلامی 
 مرتضی مطهری در ۱۳ بهمن ۱۲۹۸ هجری شمسی در نزدیکی مشهد مقدس به دنیا آمد. پس از گذراندن دوره ابتدایی در سن 12سالگی به حوزه علمیه مشهد مقدس رفت و به فراگیری مقدمات علوم اسلامی مشغول شد.
در سال 1316، علیرغم مخالفت اطرافیان و مبارزه رضاشاه با روحانیت، برای تکمیل تحصیلات خود به حوزه علمیه قم رفت و در15سالی که در آنجا ساکن بود در محضر اساتیدی همچون حضرت امام خمینی(ره)، مرحوم آیت‌الله العظمی و  مرحوم علامه سید‌محمد‌حسین طباطبائی شاگردی کرد.
در سال1334 تدریس خود در دانشکده معارف الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران شروع می کند و همزمان اولین جلسه تفسیر انجمن اسلامی دانشجویان را برگزار می کند.
اولین دستگیری مطهری در15خرداد 1342 به دنبال یکی از سخنرانی های تند وی علیه شخص شاه صورت گرفت که 43 روز بعد به دنبال مهاجرت علمای شهرستانها به تهران و فشار مردم، آزاد شد.
شهیدمطهری به فرمان امام از موسسان هیئت موتلفه اسلامی بود که کتاب «انسان و سرنوشت» وی در شناساندن صراط مستقیم اسلام و دفع شبهات در زمینه قضا و قدر در این برهه زمانی تأثیر بسیاری داشت.
پس از شناسایی و دستگیری اعضای هیات های موتلفه توسط ساواک، قاضی پرونده در خلال مدارک به نام مطهری برخورد کرد ولی چون از قبل او را می شناخت شجاعانه تمام مدارک مربوط به استاد مطهری را از پرونده حذف کرد و استاد از مجازات حتمی اعدام نجات یافت.
استاد مرتضی مطهری در سال 1346 به همت چند تن دیگر، موسسه حسینیه ارشاد را در خیابان شمیران تهران بنا نهاد. این حسینیه که از آن به عنوان نبض فرهنگی پایتخت می توان نام برد، هدفش تبلیغ و نشر ایدئولوژی اسلامی بود و خیلی زود در میان مردم شهره گشت. 
بازداشت وی در سال1348 به دنبال صدور اعلامیه ای مبنی بر جمع اعانه برای کمک به آوارگان فلسطینی و اعلام آن طی یک سخنرانی در حسینیه ارشاد بود که مدت کوتاهی را در زندان سپری کرد.
وی ازسال1349تا1351 سخنران اصلی برنامه های تبلیغی مسجد الجواد بود که پس از مدتی این مسجد به همراه حسینیه ارشادتعطیل شدند و مطهری برای آخرین بار دستگیر و زندانی شد.
از سال 1353 تا پیروزی انقلاب اسلامی شهید مطهری «ممنوع المنبر» بودند اما در همین سال ها  با همکاری تنی چند از شخصیتهای روحانی«جامعه روحانیت مبارز تهران» را بنیان گذاری کرد و در سال1355 به دنبال درگیری با یک استاد کمونیست، در سن 57 سالگی بازنشسته شد.
همچنین دیدار شهیدمطهری با امام خمینی (ره) در سال 1355 در نجف اشرف صورت گرفت که وی درباره مسائل مهم نهضت و حوزه‌های علمیه با ایشان گفت و گو کرد.


پیروزی انقلاب اسلامی
با انتشار خبر شهادت آیت ا... حاج مصطفی خمینی فرزند امام، در سال 1356،  راهپیمایی هایی با هماهنگی مطهری درسراسر ایران برگزار شد که موجب شد نام خمینی پس از مدت ها بار دیگر بر سر زبان ها بیفتد و مردم دوباره به خیابان ها ریخته و فریاد یا مرگ یا خمینی سر دادند.
 پس از آن رژیم شاه در پائیز 1357 حکومت صدام حسین را مجبور کرد تا از آیت ا... خمینی بخواهد یا دست از مبارزه بردارد یا خاک عراق را ترک کند که امام دومی را برگزید و به کویت رفت ولی دولت کویت از ترس شاه به ایشان اجازه ورود نداد .
سپس امام خمینی در تصمیمی ناگهانی به دهکده نوفل لوشاتو در فرانسه تغییر مسیر داد. که این تصمیم باعث شد  نام خمینی محور رسانه های جهان شود. 
هرچند مطهری مانند مبارزان دیگر انقلاب شهرت نداشت ولی رابط امام خمینی با ایران بود و عملا شخص دوم انقلاب به حساب می آمد. به طوریکه حتی در زمان اقامت امام در فرانسه نیز به آنجا سفر کرد و در همین سفر امام‌خمینی وی را به عنوان مسئول تشکیل «شورای انقلاب اسلامی» برگزید.
پس از اعلام تمصمیم امام خمینی مبنی بر بازگشت به کشور، مطهری به عنوان  مسئول کمیته استقبال از امام معرفی شد و تا اخرین لحظات نشستن هواپیمای امام در خاک ایران،  احتمال بروز هرگونه خطری وجود داشت که سرانجام هواپیمای امام در فرودگاه مهرآباد بر زمین نشست و 10 روز بعد انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید.
بعد از پیروی انقلاب اسلامی
شهید مطهری طی روزهای کوتاه پس از انقلاب، مهدی بازرگان را به عنوان نخست وزیر موقت به امام خمینی(ره)پیشنهاد دادند، همچنین مسئولیت ریاست شورای انقلاب را بر عهده داشتند.

 

سخنان شهید مطهری یک هفته پیش از شهادت
آیت‌الله سید مصطفی محقق داماد می گوید: حدود یک هفته قبل از ترور ناجوانمردانه آن مرد بزرگ او در قم در منزل بنده تشریف داشت و روزنامه‌ای در دستش بود. نگاهی به روزنامه انداخت و مرا صدا زد و گفت: روزنامه خبری را نقل کرده که یکی از مقامات ارتشی(شهید سپهبد قرنی) توسط گروه فرقان ترور شد. اعلامیه گروه فرقان در روزنامه است که در برنامه گروه فرقان، ترور یک شخصیت مذهبی نیز هست. به نظرم می‌رسد شخصیت مذهبی و روحانی که در برنامه ترور گروه فرقان است،‌ من باشم.» 
همچنین  ادامه داد: «مرگ در دست خداست و من آرزو دارم که اگر می‌میرم مرگی در راه عقیده‌ام داشته باشم. اگر مرا بکشند یقین دارم که در راه اعتقادم و در راه آنچه سال‌ها برایش قلم زده‌ام و فریاد کشیده‌ام، کشته می‌شوم.»
نحوه شهادت
سرانجام نیمه شب 11 اردیبهشت سال 58،  پس از پایان یافتن جلسه  موسسه متاع (مکتب تربیتی - اجتماعی - علمی) که در منزل مرحوم یدالله سحابی برگزار شده بود، مرتضی مطهری در تاریکی شب توسط گلوله محمدعلی بصیری ،که از  اعضای گروه فرقان بود، در دم  به شهادت رسید.


گروه فرقان
گروه فرقان توسط طلبه جوانی به نام اکبر گودرزی که در اوج فعالیتش ۲۰ساله بود شکل گرفت. گودرزی در سال۵۶ از لباس طلبه‌گری بیرون آمد و کلاس‌های تفسیر قرآن، در مناطق مختلف تهران (نازی‌آباد، سلسبیل، قلهک، جوادیه، خزانه) برپا کرد.
گودرزی گروه فرقان را در درون همین جلسات تفسیر قرآن تأسیس و رهبری کرد و از سال۱۳۵۶ به صدور اعلامیه و بیانیه پرداخت و وارد حوزه سیاست و مبارزه شد.
گودرزی با داشتن شماری از جوانان که همچنان روحیات انقلابی سال۱۳۵۵ تا ۱۳۵۷ را داشتند، آنان را بر اساس آموزه‌های قرآن نشأت گرفته از برداشت‌های خود، به شدت بر ضد روحانیت و آنچه که آن را آخوندیسم می‌نامید تربیت کرده بود.
ایدئولوژی این گروه از سازمان مجاهدین خلق و دکترشریعتی نشات گرفته بود و نخستین عاملی که گروه فرقان را به رویارویی مسلحانه با جمهوری‌اسلامی کشاند، به گفته خود آن‌ها قربانی‌شدن ارزش‌های راستین تشیع سرخ علوی بود. همچنین تلاش برای آزادساختن اسلام علی از اسارت آخوندیسم، عامل دیگر این مبارزه قهرآمیز بود که شروع به ترور افرادی چون سپهبد قرنی و شهید مطهری کرد.
ساعت یک نیمه شب، فردی با روزنامه‌های اطلاعات و آیندگان تماس می‌گیرد و ادعا می‌کند گروه فرقان، رییس شورای انقلاب یعنی آیت الله مرتضی مطهری را کشته است و در ادامه تعدادی دیگر از شخصیت‌های اجتماعی و سیاسی را هم خواهد کشت.
بصیری، نیکنام  و قاضی زاده از اعضای گروه فرقان و تیم ترور شهید مطهری بودند که در بهمن همان سال کشته و  به دار مجازات آویخته شدند.
وقتی خبر ترور و مرگ آقای مطهری از رادیو پخش شد تمام مردم و از همه مهم‌تر امام بشدت متاثر و متحیر شدند به طوری که امام فقط در مرگ مطهری بشدت گریست و عموم مردم که او را می‌شناختند عزادار شدند.
حمید نقاشیان . بازجوی پرونده ترور شهید مطهری در باره این پرونده می گوید: « وضعیت و سرنوشت تمام اعضای گروه فرقان در دادگاه مشخص شد و سرانجام نیز با تصریح امام مبنی بر محدود شدن اعدام به کسانی که قتل مرتکب شده‌اند شش تن از اعضای این گروه به اعدام محکوم شدند در حالی که این گروه ۹ نفر را کشته بودند. از نظر من پرونده فرقان سند افتخاری برای بازجویان و قاضیان این پرونده است، ضمن این که آن را می‌توان نخستین پرونده اطلاعاتی در جمهوری اسلامی دانست.»


آثار
استاد شهید مطهری نوسینده نزدیک به 50عنوان کتاب است که  برخی از آثار وی عبارتند از: علل گرایش به مادیگرى، سیرى در نهج‌البلاغه، انسان و سرنوشت، قیام و انقلاب مهدى (عج) از دیدگـاه فلسفـه تاریخ و نهضت هاى اسلامـى در صد ساله اخیر. 

مزار شهید مطهری در قم و در جوار حضرت معصومه(ع) قرار دارد.

مبینا آقاخانی

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۲ خرداد ۹۷ ، ۱۳:۴۱
مبینا اقاخانی

به گفته مدیرعامل سازمان فرهنگی سیاحتی کوثر، نزدیک ترین هتل پنج ستاره به حرم امام رضا(ع) که متعلق به بنیاد شهید است،تا پایان سال97 به بهره برداری می شود.


علی عباس کمری مدیرعامل سازمان فرهنگی سیاحتی کوثر در گفتگو با خبرنگار شهیدخبر گفت: برند هتل های کوثر به طور تخصصی در زمینه ساخت و تجهیز هتل های گروه کوثر فعال است که در حال حاضر دارای 5هتل چهار و سه ستاره در شهرهایی همچون تهران، رامسر و مشهد است، همچنین دو مجتمع فرهنگی تفریحی شاهد در  دهکده ایثار در قم و کردان کرج نیز فعال هستند.

وی ادامه داد: تلاش می کنیم در برخی شهرهای دیگر مانند شیراز و اصفهان نیز از فضاهای موجود که دراختیار قسمت های دیگر بنیاد هستند، استفاده کنیم تا این امکان که خانواده های ایثارگر و شاهد در هر نقطه ای از کشور که سفر کردند از تخفیفات بهره مند شوند، فراهم شود.

کمری با اشاره به مهم ترین برنامه در سال 97 گفت: پروژه بزرگی که در حال حاضر در دست داریم ساخت نزدیک ترین هتل پنج ستاره به نام هتل امام رضا(ع) در مشهد مقدس است که به دلایل مالی نزدیک به هشت سال است که به طول انجامیده، اما به یاری خدا این پروژه تا اواخر سال 97 به بهره برداری خواهد رسید. تجهیز اتاق ها با برندهای مختلف و راه اندازی 12آسانسور و 4پله برقی هنوز جای کار دارد که راه اندازی آن به مبلغی بالغ بر 45میلیارد تومان نیاز دارد.

وی با اشاره به اینکه تعیین اولویت با معاونت فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران است، افزود: عمده فعالیت سازمان کوثر برای جامعه هدفمان، یعنی خانواده های شاهد و ایثارگر است. که این خانواده ها سالانه از طریق معاونت فرهنگی بنیاد شهید به سازمان کوثر معرفی می شوند و به صورت رایگان در اردوهای سطح کشور شرکت می کنند. همچنین تخفیفات ویژه 30تا50 درصد نیز برای خانواده هایی خارج از فهرست بنیاد شهید نیز فراهم شده است.

مدیرعامل سازمان فرهنگی سیاحتی کوثر بااشاره به سیاست های بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه خدمت رسانی  ادامه داد:حجت الاسلام شهیدی همیشه بر این مسئله که باید تمام امکانات موجود در سازمان های فرهنگی، تفریحی، سیاحتی و اقتصادی بنیاد در خدمت خانواده شهدا مصرف شود، تاکید دارند، این یک هدف و برنامه عملیاتی است نه یک شعار و به طور جدی در حال انجام و پیگیری است.سازمان سیاحتی فرهنگی کوثر نیز در حد توان خود، به این برنامه عملیاتی جامعه عمل پوشانده است.

کمری گفت: این سازمان بیش از تعهداتی که بنیاد تعیین کرده، به فعالیت پرداخته است. به طور مثال در قانون 60میلیارد ریال اعتبار تعیین کرده بودند که ما  سطح اعتباری  را به 650 میلیارد ریال افزایش دادیم.یعنی بیشتر از سطح تعهدات به خانواده های عزیز شاهد و ایثارگر خدمت کرده ایم.

وی با اشاره به تعداد افرادی که در سال 96 از خدمت این سازمان به طور رایگان استفاده کرده اند، تشریح کرد: نزدیک به 43هزار نفر در سراسر کشور در سال گذشته از هتل ها به صورت رایگان استفاده کرده اند که این تعداد نزدیک به 65 میلیارد ریال برای ما هزینه داشته است، هم چنین نزدیک به 12هزار نفر نیز از تخفیفات مجموعه بدون هماهنگی معاونت فرهنگی استفاده کرده اند.

مدیرعامل سازمان فرهنگی سیاحتی کوثر  باتوجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه گفت: در سال گذشته بسیاری از هتل ها ضرر کردند یا ورشکست شدند، که این سازمان بدون ضرر کردن به سود 10الی 15درصدی نیز دست یافت. اما برای تغییر این شرایط، قصد خروج از تک محصولی بودن(اجاره اتاق) را داریم و می خواهیم بخش هایی همچون  بومی گردی و  گردشگری خارجی را نیز فعال کنیم.

وی افزود: حوزه گردشگری دارای چند بخش است که شامل گردشگری زیارتی داخلی و خارجی، گردشگری سیاحتی-تفریحی و بومی گردی می شود.

کمری در پاسخ به این سوال که چرا بنیاد شهید در امور گردشگری فعالیت خواهد کرد گفت: هدف از انجام این فعالیت ها کسب سود نیست بلکه در این سازمان می خواهیم در کنار سفرهای زیارتی، به پرکردن اوقات فراغت این خانواده ها از طریق سفرهای تفریحی  در جهت افزایش روحیه، ایجاد نشاط حتی برای چند روز برای خانواده های شهدا وایثارگران بپردازیم که در این راستا آمادگی همکاری برای توسعه فعالیت ها با بانک ها و موسسات قرض الحسنه را داریم.

مدیرعامل سازمان فرهنگی سیاحتی کوثر درباره تعداد افرادی که از ابتدای دوره مدیریت ریاست حجت الاسلام شهیدی از این مزایا استفاده کرده اند، گفت: از ابتدای سال 91 تا سال 96، 485/328نفر از خدمات هتل ها به صورت رایگان استفاده کرده اند که این خدمات بالغ بر 33میلیارد و 200  میلیون تومان برای سازمان هزینه داشته است. در واقع تاکنون بیش از نیمی از خانواده های شهدا و ایثارگران از خدمات سازمان شامل اقامت  رایگان در هتل های کوثر استفاده کرده اند، همچنین بقیه افراد نیز یا استفاده کرده اند یا می توانستند استفاده کنند.

وی با اشاره به جامعه هدف سازمان فرهنگی سیاحتی کوثر گفت: جامعه هدف  را والدین، همسر و فرزندان شهدا، جانبازان بالای 25 و 70درصد با خانواده و آزادگان تشکیل می دهند که تعداد جانبازان و فرزندان شهدا بیشتر از بقیه هستند.

کمری با اشاره به فعالیت های این سازمان در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه اشتغال زایی، تشریح کرد: هرچند این سازمان در راستای ایجاد اشتغال وظیفه ای ندارد اما با توجه به اینکه یکی از معضلات اساسی کشور بحث بیکاری است، خود را موظف می دانیم در کنار برنامه های دیگر سازمان، با توسعه فعالیت ها به ایجاد اشتغال برای جامعه هدف نیز بپردازیم.

وی ادامه داد: اعتقاد داریم در کنار توسعه بوم گردی و گردشگری، حتما اشتغال زایی نیز صورت می گیرد. همچنین در پروژه هتل امام رضا (ع) نیز سعی در به کارگیری جوانان جویای کار خانواده ایثارگری را داریم.

مدیرعامل سازمان فرهنگی سیاحتی کوثر درباره حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی  افزود: در  گروه هتل های کوثر تمامی موارد مصرفی ما تولید داخلی هستندکه در این راستا  با شرکت های داخلی قرارداد هایی امضا شده که سالیانه مواد غذایی مصرفی هتل ها را تامین کنند. همچنین درباره تجهیز کردن هتل ها نیز نهایت سعی خود را کردیم که از تولیدات داخلی استفاده کنیم همچتین می توانیم برای معرفی محصولات تولید داخلی در هتل ها نیز از شرکت های داخلی حمایت کنیم.

وی گفت: در بحث هتلداری، آموزش تخصصی همراه با خلاقیت و نوآوری نیاز است که تلاش کردیم از نیروهای جوان و متخصص در این زمینه استفاده کنیم و آموزش های لازم را به آنان بدهیم.

کمری در پایان گفت: در سازمان با توجه به نیاز و زمان بندی برنامه ریزی می کنیم همچنین تلاش می کنیم ضمن برنامه ریزی برای آینده، زمان حال را هم از دست ندهیم و بتوانیم خدمات را به روز به خانواده ایثارگری ارائه دهیم.

به گزارش شهیدخبر، سازمان فرهنگی سیاحتی کوثر یکی از سازمان های وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران اس که از لحاظ مالی کاملا مستقل است. این مجموعه به عنوان سازمان مجتمع های فرهنگی کوثر با برند تجاری گروه های هتل های کوثر در زمینه فرهنگی و سیاحتی فعالیت می کند.

این سازمان فرهنگی از سال72 تاسیس شده و مبنای کار حفظ و نگهداری و مرمت مجموعه های گردشگری است که در اختیار بنیاد شهید قرار دارند. در کنار این مجموعه فرهنگی، آژانس مسافرتی  شاهدان کوثر در زمینه  تهیه بلیط برای زیارت امکان متبرکه و تفریحی برای خانواده های شاهد و ایثارگر و عموم مردم از سه راه زمینی، هوایی و دریایی فعالیت می کند. علاوه بر این چاپخانه کوثر نیز در زمینه چاپ و نشر مجلات داخلی بنیاد و کتاب هایی در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت فعال است.

مبینا آقاخانی
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۲ خرداد ۹۷ ، ۱۳:۳۰
مبینا اقاخانی
کمیسیون ماده16، مدافع حقوق ایثارگراندبیر کمیسیون ماده ۱۶ گفت: این کمیسیون ، مدافع حقوق و وکیل ایثارگران است واعضای آن به قوانین و مقررات اداری ایثارگران اِشراف کامل داشته و از حقوق ایثارگران دفاع می‌کنند.
  

دکتر علیرضا اسماعیلی دبیر کمیسیون ماده ۱۶ رسیدگی به شکایات جانبازان در گفت و گو با خبرنگارشهیدخبر درباره عملکرد این کمیسیون در سال 96 گفت: در سال گذشته 4هزار و 218 پرونده شکایتی وارد دبیرخانه شد. که از این تعداد، به 3هزار و 517 پرونده رسیدگی و رای صادر شد.

اسماعیلی با مقایسه عملکرد سال 95 و سال96 گفت: در سال 96 نسبت به سال 95، 7/8% ورود پرونده به دبیرخانه افزایش یافته  و  8/35% نیز افزایش رای صادر شده داریم. به این معنا که هم تعداد شکایات، هم تعداد آرائ صادر شده، افزایش یافته است.

دبیر کمیسیون ماده ۱۶  با اشاره به افزایش پرونده های دریافتی در دبیرخانه کمیسیون گفت: پس از تصویب قانون بودجه سال ۸۹ در بند «ک» قسمت ۷ و بند «الف» ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه ، تعداد شکایت های دریافتی بیشتر شد. چون با تصویب این قانون، صلاحیت کاری کمیسیون از 20ماده قانونی، به صدماده و از جامعه هدف ایثاگران و جانبازان به فرزندان و والدین شهدا نیز افزایش یافت.

وی گفت: در سال 96، به هزار پرونده نسبت به سال 95 بیشتر رسیدگی کردیم. همچنین تعاملات خوبی با دستگاه های مربوطه در این راستا صورت گرفته که به روند کار سرعت می بخشد.  دستگاه های دولتی مانند وزارت جهاد کشاورزی، سپاه پاسداران و وزارت نیرو بیشترین همکاری را با ما برای حل مشکلات ایثارگران داشته اند اما شرکت های خصوصی کمتر این قوانین حکومتی را رعایت می کنند.

اسماعیلی به زمان مورد نیاز برای بررسی پرونده ها اشاره کرد گفت: در سال های گذشته با توجه به افزایش تعداد شکایات، روند بررسی پرونده ها از 4ماه تا 9 ماه متفاوت بود اما بعد تصویب برخی قوانین و افزایش تعداد شکایات، این زمان به 12ماه افزایش یافت، به صورتی که در حال حاضر بررسی پرونده های بهار 96 در دستور کار است، اما پیش بینی می کنیم در سال 98 این زمان سیر نزولی پیدا خواهد کرد.

اسماعیلی  ادامه داد:  استفاده از سیستم الکترونیکی «سجایا» از اسفند ماه سال گذشته، باعث افزایش سرعت و دقت طی روند بررسی پرونده ها می شود که در نتیجه پرونده ها دقیق تر بررسی شده و از بررسی پرونده های تکراری جلوگیری می شود.

وی با اشاره به اینکه معترضان به رای کمیسیون، می توانند به دیوان عدالت اداری شکایت ببرند، گفت: با تعاملاتی که با قضات شعب مختلف داشتیم به جمع بندی هایی رسیدیم که می توانیم بعضی تصمیمات را به پرونده های مختلف با شرایط یکسان تعمیم دهیم که باعث افزایش سرعت بررسی و کاهش زمان می شود.

دبیر کمیسیون ماده 16 درباره پرونده هایی که به دیوان عدالت اداری می روند، تشریح کرد: در سال 95 به 2هزار589 پرونده رسیدگی شد که 662پرونده برای شکایت به دیوان رفتند که  تنها 3رای مثبت دریافت شد. همچنین در سال 96، به 3هزار و 517پرونده رسیدگی شد که از 953 پرونده که به رای اعتراض داشتند و به دیوان عدالت اداری شکایت بردند، تنها 9 پرونده رای مثبت گرفت که این نشان دهنده عملکرد صحیح و قانونی این کمیسیون است.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه  بیشتر شکایات علیه دستگاه هاست، افزود: بیشترین شکایات مربوط به ماده های 2،4،8 و 12 قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی است که به مواردی همچون احراز جانبازی، اعاده به کار، تبدیل وضعیت استخدامی و  ماموریت آموزشی اشاره دارد. همچنین ماده 21  قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مربوط به استخدام را نیز شامل می شود.

وی بااشاره به اینکه برای تکریم هرچه بیشتر ایثارگران، در هر استان یک نمایندگی از این کمیسیون وجود دارد، ادامه داد: بیشترین آمار ثبت شده از شکایات به استان های بزرگی چون تهران، اصفهان و خراسان رضوی که دارای تعداد زیادی از ایثارگران هستند، تعلق می گیرد.

دبیر این کمیسیون درباره اعضای کمیسیون ماده 16 که اکثرا از خانواده ایثاگری هستند، گفت: این کمیسیون از 5عضو شامل یک نماینده از وزیر کار،یک نماینده  از سازمان امور استخدامی،یک  نماینده از وزیر دفاع و دونفر از نمایندگان بنیاد شهید به همراه دبیر کمیسیون به تشخیص رئیس بنیاد شهید تشکیل می شود که به قوانین و مقررات اداری ایثارگران اِشراف کامل داشته و از حقوق ایثارگران دفاع می‌کنند و این گفته با توجه به آمار آراء کمیسیون قابل اثبات است.

اسماعیلی با اشاره به جلسات کمیسیون گفت: در هر هفته، سه جلسه 1ساعت و 30 دقیقه ای در کمیسیون به همراه اعضای کمیسیون تشکیل و به بررسی پرونده ها می پردازیم که در مجموع در هرهفته 80-90 پرونده بررسی می شوند. همچنین جلسات فوق العاده ای نیز در صورت لازم به همراه اعضاکمیسیون تشکیل می شود.

دبیر کمیسیون ماده16 ادامه داد:  آرای صادر شده در این کمیسیون قطعی و لازم اجرا بوده و اگر دستگاه رای صادر شده را اجرا نکند، با متخلفان از آن طبق قوانین مجازات اسلامی برخورد لازم صورت خواهد گرفت اما در وهله اول برای آنان اخطاریه فرستاده خواهد شد.

وی نحوه برخورد با متخلفان گفت: در دستگاه های دولتی، دادسرای کارکنان دولت به این امر رسیدگی می کند اما در مورد شرکت های خصوصی، مشکلاتی در این زمینه وجود دارد و تنها مرجع رسیدگی، دادگستری ها هستند که متاسفانه علیرغم هماهنگی های از پیش صورت گرفته، هنوز ماده 16را نمی شناسند و نیاز به تعمالت بیشتر در این زمینه است.

وی در پایان گفت: از سال 92تا96، کمیسیون مجموعا حدود 16هزار پرونده شکایات دریافت کرده است که از این تعداد حدود13هزار آن رسیدگی و و رای نهایی صادر شده است.

مبینا آقاخانی

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۲ خرداد ۹۷ ، ۱۳:۲۹
مبینا اقاخانی

علی اکبری: فرصت مدیریت به جوانان شاهد داده می شود/ سهامداران امیدوار باشندمدیر عامل موسسه اندوخته شاهد درباره ایجاد اشتغال در جامعه ایثارگری گفت: در حال حاضر چند پروژه بزرگ در دست داریم که برای انجامشان نیاز به نیروهای متعهد و متخصص داریم که اولویت استفاده از فرزندان شهدا است.
  

اشاره: مؤسسه اندوخته شاهد در جهت کمک به تأمین معیشت و رفاه اجتماعی فرزندان محترم شهدای عزیز تأسیس گردیده و به نمایندگی از فرزندان و همسران محترم شهداء سهامدار عمده شرکت شاهد می باشد که یکی از شرکت های اصلی سرمایه پذیر مؤسسه محسوب می شود. شرکت شاهد یک مجموعه سرمایه گذاری است که دارای پنج هلدینگ بازرگانی، انرژی، عمران و مسکن، کشاورزی و حضور در بازار سرمایه می باشد که در مجموع با هجده شرکت تابعه مشغول فعالیت می باشد. شرکت شاهد در سال 1363 با سرمایه اولیه ای که حضرت امام خمینی «ره» بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی به مبلغ ده میلیون تومان اهداء فرمودند، تأسیس شد و عمده سهامداران این مجموعه همسران و فرزندان گرانقدر شهدای عزیز می باشند. حال پس از سی و چهار سال از فعالیت این مجموعه، مصاحبه ای با جعفر علی اکبری مدیرعامل مؤسسه اندوخته شاهد ترتیب دادیم تا از چگونگی فعالیت های آن مطلع شویم. آنچه که در ادامه می خوانید، ماحصل گفتگوی ما با ایشان است.

جعفر علی اکبری مدیرعامل مؤسسه اندوخته شاهد در گفتگو با خبرنگار شهید خبر درباره فعالیت های این مؤسسه گفت: مؤسسه اندوخته شاهد به وکالت از همسران و فرزندان شهداء حدود 71 درصد سهام شرکت شاهد را دارا می باشد و غیر از شرکت شاهد در سایر شرکت های بورسی نیز دارای سبد سهام می باشد. شرکت شاهد یکی از شرکت های بورسی دارای سهامی عام بوده و غیر از خانواده های محترم شهداء، 29 درصد باقی مانده سهام، متعلق به سهامداران آزاد است.

علی اکبری درباره رویکردها و محور فعالیت های مؤسسه و شرکت شاهد در سال 97 گفت: از جمله مهمترین محورهای عملکردی مؤسسه و شرکت شاهد در سال 97، توجه ویزه به صادرات، حضور در بازارهای منطقه ای، کاهش هزینه ها، اصلاح ساختار سازمانی، ادغام برخی از شرکت های زیان ده، توجه ویژه به پروژه های مهم در دست اجرا و استفاده از نیروهای جوان متخصص می باشد . 
وی درباره عملکرد این مجموعه در راستای حمایت از کالای ایرانی گفت: این موسسه اقداماتی را در راستای فرمایشات رهبر انقلاب در جهت حمایت از تولیدملی و کالای ایرانی انجام داده است. از جمله این اقدامات می توان به تهیه اقلام مصرفی شرکت های زیر مجموعه از کالاهای ایرانی و تولید قطعات مورد نیاز در داخل کشور تا حد امکان اشاره کرد که گزارش عملکرد شرکت ها در این راستا هر شش ماه یک بار بررسی می شود.

 

علی اکبری با اشاره به صادرات محور بودن شرکت های تولیدی زیرمجموعه موسسه اندوخته شاهد گفت: بازاریابی در منطفه آسیای میانه و صادرات محصولات تولیدی به کشورهای این منطقه از جمله اقداماتی است که در راستای صادرات محصولات شرکت های زیرمجموعه و سایر شرکت ها در حال پیگیری می باشد.

مدیر عامل موسسه اندوخته شاهد درباره ایجاد اشتغال در جامعه ایثارگری افزود: در حال حاضر، توسعه کمی در دستور کار برنامه های موسسه نیست. اما قصد افزایش فعالیت ها از لحاظ کیفی از طریق اصلاح ساختاری شرکت ها را داریم. در حال حاضر نیز چند پروژه بزرگ در دست داریم که برای انجامشان نیاز به نیروهای متعهد و متخصص داریم که اولویت استفاده از فرزندان شهدا است.

وی ادامه داد: به همین منظور جوان گرایی و استفاده از نیروی جوان را در دستور کار داریم که برای آن از نیروی جوان و متخصص فرزندان شهدا بهره خواهیم برد.

علی اکبری با اشاره به سخنان حجت الاسلام شهیدی گفت: در راستای فرمایشات رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره «چابک سازی شرکت ها»، باتوجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، سعی در ادغام شرکت های زیان ده، اصلاح ساختاری شرکت ها وکاهش نیروی مازاد داریم که به رفع مشکلات کمک خواهد کرد.

مدیر عامل موسسه اندوخته شاهد افزود: مجموعه شاهد دارای 5هلدینگ و 18شرکت در  استان های تهران، خراسان، مازنداران و خوزستان است. همچنین شرکت ذخیره شاهد که یکی از شرکت های زیرمجموعه مؤسسه می باشد در همه استان ها دارای نمایندگی می باشد که با سهمداران ارتباط مستقیم دارند و اطلاع رسانی مستمر صورت می گیرد.

علی اکبری با اشاره به مهم ترین شرکت های مجموعه گفت: شرکت های هرمز انرژی، سعدی، عمران و توسعه، فراوری و توسعه ابنیه و بازرگانی از جمله مهم ترین شرکت های زیرمجموعه شاهد هستند.

علی اکبری: فرصت مدیریت به جوانان شاهد داده می شود/ سهامداران امیدوار باشند

وی درباره تعداد کارکنان این مجموعه گفت:حدود 420 نفر به صورت مستقیم دراین مجموعه فعالیت می کنند که در بخش مدیریتی حدود 50 درصد و در بخش پرسنلی حدود 30درصد کارمندان را فرزندان شهدا و ا یثارگران تشکیل می دهند. ضمناً تعداد کثیری نیز به صورت غیرمستقیم با انعقاد قراردادهای کاری و پروژه و پیمانکاری با شرکت ها و واحدهای تابعه در حال همکاری می باشند. 

مدیر عامل موسسه اندوخته شاهد گفت: درست است که با مشکلات اقتصادی مواجه هستیم و علی رغم تلاش های صورت گرفته هنوز با وضعیت مطلوب فاصله بسیاری داریم اما چندین پروژه مهم و بزرگ داریم که این پروژه ها در آینده می توانند درآمد پایداری برای مجموعه و سهامداران داشته باشند.

علی اکبری درباره نحوه آگاهی سهامداران از فعالیت های مجموعه افزود: از آنجایی که شرکت شاهد بورسی می باشد تمامی فعالیت ها و صورت حساب ها و تراز مالی به طور دقیق و شفاف در کدال بورس منعکس می باشد و سهامداران با مراجعه به کدال به این اطلاعات دسترسی دارند. همچنین از طریق شرکت ذخیره شاهد که مجموعه کارگزاری مؤسسه می باشد، به صورت منظم و مستمر به سهامداران اطلاع رسانی می شود و از طریق سایت و پورتال شرکت، تلفن گویا و مراجعه حضوری سهامداران از وضعیت سهام، سود و سایر موارد مطلع می شوند. علاوه بر آن شرکت ذخیره شاهد کار نگهداری اطلاعات سهام، پرداخت سود سهام، خرید و فروش سهام برای اعضاء و ارتباط مستمر را با سهامداران بر عهده دارد. همچنین مجامعی که هر سال در مهر ماه با حضور سهامداران برگزار می شود، گزارش عملکرد مجموعه توسط مدیران به اطلاع سهامداران می رسد. 

مدیرعامل مؤسسه اندوخته شاهد در پایان با اشاره به فرزندان شهدای جدید از جمله فرزندان شهدای مدافعان حرم، گفت مکاتباتی با بنیادشهید و امور ایثارگران صورت گرفته تا این عزیزان نیز به سهامداران مؤسسه اضافه شوند و مبالغی نیز به عنوان سهام هدیه به آنان تعلق گیرد. 

 مبینا آقاخانی

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۲ خرداد ۹۷ ، ۱۳:۲۷
مبینا اقاخانی